Heb je vragen, opmerkingen of wil je lid worden stuur een mail naar:

Verantwoordelijke Toegico

 

Toegico

De naam van onze vzw, opgericht in oktober 1985, komt van "Toeristische Gidsen Coovi (nu: CVO Brussel Campus COOVI)". We zijn een vereniging van alle afgestudeerde en nog studerende gidsen en reisleiders van Elishout - Brussel. Maar iedereen die van Brussel houdt, kan lid worden ('toegetreden' lid: zie bij "Hoe lid worden?").

We organiseren voordrachten en wandelvoordrachten, gegeven door kwaliteitsvolle interne of externe medewerkers. We bezoeken ook elk jaar verschillende tentoonstellingen en musea, steeds begeleid door professionele gidsen. Dagexcursies in binnen- en buitenland staan eveneens op de agenda. Deze uitstappen worden ruim op voorhand meegedeeld en zijn niet te vergelijken met de klassieke city trips.


Als kers op de taart is er dan de jaarlijkse meerdaagse naar het buitenland. Deze uitstap met gegidste bezoeken is het hoogtepunt van het werkjaar. Zo brachten we al bezoeken aan Lyon, Mulhouse, Nancy, Napels, Praag, Salamanca, Duitsland, Dublin… om er nog maar enkele te noemen.


En, last but not least, de uitgave van ons driemaandelijks tijdschrift "Arts Toeristica" met kwaliteitsvolle en actuele artikels, besprekingen van lopende tentoonstellingen en allerlei interessante weetjes over Brussel of elders in het land.

 

 

Hoe lid worden?

We maken een onderscheid tussen leden die de Ars Toeristica en nieuwsbrieven elektronisch wensen te ontvangen en degenen die alles nog per post willen.

Het lidgeld is dus als volgt bepaald:


Lidgeld per persoon:
- 20 € indien ontvangst Ars Toeristica en Nieuwsbrief per post gewenst
- 15 € voor elektronische ontvangst Ars Toeristica en Nieuwsbrief

 

Lidgeld per koppel:
- 30 € indien ontvangst Ars Toeristica en Nieuwsbrief per post gewenst
- 25 € voor elektronische ontvangst Ars Toeristica en Nieuwsbrief

Behalve het ontvangen van de Ars Toeristica en de nieuwsbrieven geniet u, als lid, natuurlijk ook van kortingen bij deelname aan onze activiteiten en ontvangt u een paswoord waarmee u toegang krijgt tot het ledengedeelte van onze site.

Toegetreden leden (dwz niet afgestudeerd voor Toeristische Gids of Reisleider aan Elishout), hebben alle voordelen van de leden maar geen stemrecht in de algemene vergadering. Ze betalen hetzelfde lidgeld.  

Het lidgeld is te betalen op Rekening Toegico vzw - 1080 Brussel
IBAN nr: BE75 4292 1239 5151
BIC: KREDBEBB