Opening biermuseum in de Beurs

 

Moet de belangrijkste toeristische trekpleister van de stad worden

 

Na jaren grondige renovatiewerken aan de Beurs is het zover: sinds september is het vernieuwde beursgebouw terug opengesteld voor het publiek. De hal van het Beursgebouw is nu een publiek toegankelijke ruimte geworden, met 2 passages, een die het Beursplein met de Boterstraat verbindt en een andere die de Henri Mausstraat met de Beursstraat verbindt.

 

Op de bovenste twee verdiepingen van het gebouw is er nu het biermuseum, « Belgian Beer World », te vinden, als uithangbord van de Belgische biercultuur. Het is tevens een belevingscentrum en tijdens de zomermaanden kan men er terecht op het dakterras, om van een mooi zicht op Brussel te genieten. Het biermuseum zou de belangrijkste toeristische trekpleister van de stad moeten worden.

Mondharmonica aan metro Lemonnier

 

Eerbetoon aan Toots Thielemans

 

Sinds 5 september troont er, als eerbetoon aan Toots Thielemans, een reuzengrote mondharmonica aan de ingang van het metrostation Lemonnier. De mondharmonica is zeven meter hoog en weegt liefst 400 kilogram.

 

Aanvankelijk was het plan om de constructie te bevestigen aan de gevel van het gebouw op de Zuidlaan 63, maar dat was tegen de zin van de Stad Brussel en het Gewest. Volgens hen was de harmonica te groot en de gevelconstructie te gevaarlijk. Daarom heeft de MIVB de installatie herbekeken en ervoor gekozen om het instrument op de begane grond te installeren.

 

Op de plek waar de harmonica is geplaatst, zal binnenkort ook een van de vijf ingangen naar metrostation Toots Thielemans komen, op de toekomstige lijn 3.

 

Heropening Magrittemuseum

 

Reuzegrote groene appel op het dak van het museum

 

Het Magritte Museum in Brussel, op het Koningsplein, heeft na zes maanden renovatie opnieuw de deuren geopend. Het museum opgedragen aan 's lands meest beroemde surrealist, René Magritte (1898—1967), stelt 29 nieuwe werken tentoon. Om de 125ste verjaardag van de wereldberoemde kunstenaar te vieren, werd een reuzegrote groene appel op het dak van het museum geplaatst.